Inger Marie Spange, Daglig leder i Storybold

– Gir oss en grønnere fremtid

– Da vi fikk muligheten til å kjøpe våre egne lokaler, som vi kunne tilpasse våre bærekraftsbehov, måtte vi bare slå til, sier daglig leder Inger Marie Spange i Storybold AS.

For 5 år siden flyttet Storybold sin virksomhet fra Bredsand og ned til i Moss sentrum. Nå gjør de lokaliseringen enda mer permanent.
– Leiekontrakten vår på Basartaket går ut i løpet av sommeren og vi måtte ta et valg om vi skulle fortsette å leie her, et annet sted eller kjøpe egne lokaler. Vi hadde så smått begynt å reforhandle leiekontrakten på Basartaket, da vi kom over lokalene i Storgata. Da ble egentlig avgjørelsen ganske enkel, selv om det kjennes vemodig å skulle flytte fra de staselige lokalene på Basartaket, sier hun.

 

Blir helt nytt

Storybold vil også få det veldig fint dit de skal flytte, bedyrer hun.
– Lokalet, slik det er nå, består kun av betongvegger og gulv, så alt blir nytt, fresht og moderne. De ansatte har også ønsket seg flere rom, der de enten kan sitte i grupper og jobbe kreativt eller ta en telefon i ro og fred. Det får vi mulighet å tilrettelegge for i Storgata. Vi får også et kjøkken der vi kan tilberede og ta gode matbilder og et møterom som kan kombineres med et studio.

 

Opptatt av bærekraft

Storybold har vært sertifisert som Miljøfyrtårn siden 2008.
– Vi jobber med blant annet å formidle våre kunders bærekraftstiltak og bruke dette i markedsføringssammenheng og bærekraft var også årsaken til at vi landet på å flytte. Bedre kontroll over utgifter, energiforbruk, bedre kildesorteringsmuligheter og grønne tilpasninger var avgjørende. Det å kunne reise grønnere til og fra jobb samt ut til kunder, var en av motivasjonene til at vi ville flytte mer sentralt for fem år siden. Nå blir det enda lettere med jernbanestasjon, busstopp og Bastøfergene rett i nærheten, sier Spange og legger til at de kommer til å kjøpe brukt der de kan og inventar de ikke kan ta med seg videre, legges ut for salg eller gis bort. – Det gjorde vi sist gang vi flyttet, og det vil vi også gjøre nå også.

 

Vil savne sjelen til Basartaket

Storybold har trivdes godt med sin tilværelse i sentrum og på Basartaket.
– Jeg vil si det var en suksess for oss å flytte hit. Vi har i alle fall fått mange flere lokale kunder. Det var kanskje en av grunnen til at det tross alt gikk så bra for oss under pandemien. Sjelen, historien og alle lysekronene til Basartaket er noe jeg kommer til å savne. Ikke minst de utrolige gode naboene vi har i driverne av Cocktail by Rangur Madur. Jeg vil også minnes med glede alle treningsøktene og sommeravslutningene vi har hatt på gressplenen på taket der. De som får overta disse lokalene, vil være heldige, avslutter Spange.