Noel er endel av vårt inkluderingssamarbeid med Fontenehuset Rygge

Samarbeid og inkludering

– Jeg er veldig glad for å være her

Joel har vært ansatt hos oss siden januar og han er alltid blid når han kommer inn døra hver onsdag morgen. – Jeg slipper å gå hjemme og kjede meg, sier han. Og vi er glade for å ha blitt kjent med ham gjennom vårt samarbeid med Fontenehuset Rygge.

Siden 2020 har Storybold hatt et samarbeid med Fontenehuset Rygge om overgangsarbeid. Dette er en ordning for de som har lyst til å teste hvordan det er å komme ut i fast arbeid og motta ordinær lønn for det. Fontenehuset tar seg av opplæring av kandidaten og stiller som vikar om han eller hun blir syk. Dette gir Storybold muligheten til å ta et samfunnsansvar ved å bidra til mangfold, inkludering og bedre psykisk helse. Uten at det går ut over våre daglige oppgaver.

Joel har tidligere jobbet innen byggebransjen, men da nedgangstidene kom, sto han brått uten jobb. Derfor er det med et stort smil at Joel sørger for at lokalene våre blir ryddige og rene hver eneste uke. I tillegg veier han alt avfall og papir før han bærer det ned i gjenvinningscontainerne. Og ber vi ham vaske kjøleskapet, så gjør han jammen det også. Et overgangsarbeid varer kun i 6 måneder, så snart får vi en ny kandidat inn døra.

– Det blir trist å miste Joel, men vi er også veldig spente på hvem som kommer inn døra vår neste høst, sier Inger Marie Spange, daglig leder i Storybold, som er veldig glad for samarbeidet med Fontenehuset.

 

Passer med våre bærekraftsmål

– I tillegg til det vi gjør rundt vårt miljøfyrtårnarbeid har vi valgt oss FN bærekraftsmål nummer 8: Fremme varig, inkluderende og bærekraftig økonomisk vekst, full sysselsetting og anstendig arbeid for alle. Vi ønsker også å bidra til FNs bærekraftsmål nummer 10, mindre ulikhet og 11, bærekraftige byer og lokalsamfunn. Vi synes vårt samarbeid med Fontenehuset passer godt inn i disse målsetningene, sier hun.

 

Vil du prøve overgangsarbeid?

Har din bedrift enkle arbeidsoppgaver som du gjerne skulle vært foruten eller som du uansett må betale noen for å gjøre, kan du sjekke ut om overgangsarbeid er noe for dere. Les mer om overgangsarbeid på Fontenehusets sider.