Nettsider for fortidsminneforeningen

Webdesign for Fortidsminneforeningen

Fortidsminneforeningens nettsidedesigen og content management system (CMS) var utdatert for lengst. Gjennom to workshoper gikk Storybold, sammen med kunden, gjennom alt innhold på nettsiden og disponerte dette på nytt. 

– Innhold som naturlig hører sammen ble plassert sammen, forteller Master i informasjonsdesign, Carina Custovic-Mælen.

Mål og misjon

– Vi gikk også gjennom oppgavene og vektet hva som var viktigst for foreningens mål og misjon. I tillegg tok vi tak i problemstillingene som back office rapporterte om. De fikk blant annet mange telefoner fra brukere som ikke fant frem på nettsiden. Spesielt til skjema for tilskudd, som også var vanskelig å fylle ut. Det ble derfor lagt stor vekt på at skjemaet skulle være enkelt å finne og at det skulle være svært enkelt å forstå, samt fylle ut. Dette ville spare Fortidsminneforeningen for mye unødvendig arbeid fremover.

– Først etter at vi hadde organisert nettstedet, startet vi designprosessen. Vi forholdt oss til eksisterende designprofil, samt at vi gikk gjennom ulike nettsidedesign som kunden likte, forteller hun.

Informasjonsdesigner Carina fant frem til et av Fortidsminneforeningens egne bilder som passet godt til deres misjon og ga et riktig etterlatt inntrykk. Bildet av stavkirken ble derfor hovedbildet på nettsiden.

Resultat av webdesignet

Fortidsminneforeningen er godt fornøyd med både designet og publiseringsløsningen.

– Vi er veldig fornøyde. Det har blitt en fleksibel løsning som passer til vårt behov og målet om å forenkle noen arbeidsoppgaver ble oppfylt. Det viktigste er at det er liten avstand mellom designer, utvikler og oss. Prosessen har v– Vi har fått en fleksibel løsning som passer til våre behov. Målet om å effektivisere  arbeidsprosesser og sluttbrukeropplevelse, ble oppfylt. Det er viktig for oss at det er kort vei til designer og utvikler. Prosessen har vært lite byråkratisk.  Vi har kunnet ha direkte kontakt med utvikler. Vi er veldig fornøyde, sier redaktør Ivar Moe i Fortidsminneforeningen.


Trenger du også å se på nye nettsideløsninger? Send en mail til hei@storybold, da vel.

Link til Fortidsminneforeningen nettside