Jubileumsbok: Bokdesign, tekstforfatting, bokforfatter, redaktør, tekst, foto, innhold, trykk, design, pressemelding

Jubileumsbok Moss 2020

Storybold stod for både tekst, foto og design da Moss kommune ønsket å samle det utvida jubileumsåret til kommunen i bokform.

– Boken oppsummerer på en fin måte 300-årsjubileet og den krevende tiden vi var i. Dette er en perfekt julegave til alle som er glad i Moss og det er en stor sjanse for at du vil finne noen du kjenner mellom disse permene, sier ordfører Hanne Tollerud.

– Akkurat som jubileet, er dette en skikkelig feiring av byen og folk som bor i Moss, sier jubileumsgeneral Trygve G. Nordby.

 

– Jubileumsboka ble akkurat det vi hadde håpet på.
Hanne Tollerud, ordfører i Moss.

Å få frem festen og menneskene var viktige punkter da designerne i Storybold satte i gang med utformingen av jubileumsboken.

– Vi bestemte oss tidlig om å bygge videre på Moss2020 sin profil, som vi laget da vi utformet programbladet tidligere. Det var også viktig med god plass og å bruke mange og store bilder. Boka skulle jo være en dokumentasjon, og da var det viktig å få frem menneskene og stemningen fra jubileet, sier designer Tomas Friberg.

Designer Tore Bråthen var aldri i tvil om at det måtte bli gull på forsiden. – Gull og fyrverkeri spiller tilbake på oppstart og fest, sier han.
Designer Tore Bråthen var aldri i tvil om at det måtte bli gull på forsiden. – Gull og fyrverkeri spiller tilbake på oppstart og fest, sier han.

Teamarbeid på sitt beste

Det er daglig leder i Storybold Reklamebyrå Inger Marie Spange som har stått for innholdet i boka. Våren 2022 reiste hun rundt og gjennomførte rundt nitti intervjuer.

– Jeg har kost meg masse og hatt det så gøy med denne boken. Hvis noen andre steder ønsker en jubileumsbok så stiller jeg gjerne opp for dette hadde jeg det så kjekt med. I tillegg har min kollega Ingeborg Øien Thorsland skrevet rundt ti artikler. Så vi kan kalle det et skikkelig bok-stunt. Det har vært et fantastisk teamarbeid og boka har blitt skikkelig fin. Både fordi Tomas Friberg og Tore Braathen har gjort en enestående jobb med designet, men også takket være alle som stilte opp og delte av sine mange fine bilder og historier, sier Inger Marie.

– Inger Marie har vært utrolig flink, spesielt til å få fram det historiske aspektet. Dette er jo samtidshistorie og historien til Moss.
Jubileumsgeneral Trygve G. Nordby.

Moss 300 år - Det lengste jubileumsåret. En praktbok på nesten 300 sider med flott omslag av gullfolie

Her finner du hele artikkelen fra Moss Avis: https://www.moss-avis.no/boken-om-det-lengste-jubileumsaret-er-her/s/5-67-1630448