Design av skolebøker for Gyldendal

Gyldendal Norsk Forlag

Gjennom de siste årene har vi hatt gleden av å designe nærmere 20 skolebøker for Gyldendal Norsk Forlag. Vi er utrolig stolte av å ha et så anerkjent forlag som kunde her hos oss.

Å designe skolebøker som både skal være inspirerende, motiverende og systematisk gi verdifull lærdom kan være litt utfordrende. Men vår filosofi er at et godt design alltid skal bidra til at innholdet blir bedre.

Bokdesignet skal bidra til bedre leserinnganger og at innholdet lettere blir forstått. I designprosessen har vi tatt hensyn til målgruppen med tanke på både stil og fonter. Vi har også benyttet oss av en del grep som vi bruker i magasindesign som store bilder, bildetekster, mellomtitler, vignetter og ikoner, fargepaletter, faktabokser og gruppering av innhold ved hjelp av fargekoder.

Vi har også hatt et spesielt fokus på universell utforming i bokdesignet. Designet måtte ha nok kontrast og stor nok typografi slik at også svaksynte lettere kunne lese bøkene.

Vi har designet bøker for grunnskole og videregåendeskole, alt fra Matte-, kjemi- og naturfagsbøker til geografi og yrkesfagrettedebøker som Elektro, Helse og oppvekst samt Data og teknologifag.

Vi syntes resultatene ble ganske så fine og gleder oss til å vise frem enda flere bøker som er under produksjon nå.

Her kan du se bokdesign vi har utført for andre:
Husmannspedagogikk

Under her kan du ta en sniktitt på noen av skolebøkene